Poffertjes dar kitaip vadinami „mini blyneliais“ yra vienas svarbiausių tradicinių Olandų kultūros patiekalų kilusių prieš šimtus metų. Iš pradžių jie buvo gaminami iš grikių miltų dėl didelio kvietinių miltų trūkumo per Prancūzijos revoliuciją. Vėliau juos kepė neturtingi ūkininkai dėl prastos sausos žemės, kuri buvo ideali grikiams auginti.
Grikių miltai yra stipraus kartaus skonio, tad šių laikų receptuose (kaip ir tame, kurį tuoj ragausite) derinami su paprastais miltais, pienu ir kiaušiniais, kad būtų švelnesnis skonis.
Poffertjes yra kepami naudojant specialią ketaus arba vario keptuvę su daugybe įdubų. Jie tradiciškai patiekiami karšti, ant viršaus uždedamas sviesto gabalėlis, kuriam besilydant gausiai apibarstoma cukraus pudra, kad skonis būtų tobulas.
Gintarė
Razbadauskienė
Danas
Razbadauskas
Anna
Stefanovič
Prašome kreiptis elektroniniu paštu hoi@holl-and.com arba žemiau esančia forma.